School of Skills

scholingen voor zorgprofessionals 
EXPERT CURSUS THERAPEUTISCH ELASTISCHE KOUSEN AANMETEN

'geef je skills een boost'


Datum:

19 oktober 2022 

tijd: 10.00-16.00 uur

locatie: School of Skills; Louis Eijssenweg 3; 6049 CD Herten 

Kosten: €100,- BTW-vrij 

Docent: Katinka Rutjens en Birgit Schmitz 

Instapniveau: Basis

Zelfstudie: Geen

Doelgroep: Oedeem Fysiotherapeuten 

minimaal 5 deelnemers

maximaal 10 deelnemers

Certificaat: bewijs van deelname 

Ja, ik wil graag deze cursus volgen


In-company is ook mogelijk. klik hier voor de opties

--------------------------------------------

Beschrijving

Deze scholing is bedoeld voor iedereen die werkt, of gaat werken, in een praktijk waar ook therapeutisch elastische kousen (TEK) worden aangemeten. 

Wil je graag je kennis en vaardigheden een boost geven, de finesses van het aanmeten van TEK leren en graag zoveel mogelijk economisch verantwoord de elastische kousen leveren aan je patiënt? Dan is deze dagvullende cursus echt iets voor jou. 

Een goed en juist aangemeten en geleverde elastische kous is naast het compenseren van de medische indicatie ook erg belangrijk voor de therapietrouw van de patient. Het is de patiënt die door het leven moet met dit medische hulpmiddel en die vooral profijt moet hebben van de kousen in plaats van last als er een verkeerde productkeuze wordt gemaakt of verkeerde maatname wordt genomen. 

Gedurende een volledige dag word je door Katinka ondergedompeld in de wondere wereld van de therapeutisch elastische kousen.  We besteden deze dag veel tijd aan het aanmeten van been en armkousen. Panty, handschoenen en teenkappen komen ook aan bod. Je leert waar je op moet letten tijdens het aanmeten an sich, maar ook hoe je met vragen en eventuele klachten van patiënten  rondom het door jou aangemeten en afgeleverde elastische kousen moet omgaan. Er wordt ruimschoots tijd vrij gemaakt voor het stellen van praktijkvragen.

Recent is vanuit het zorginstituut nederland het module: compressiehulpmiddelenzorg gelanceerd. De Module compressiehulpmiddelen- zorg beschrijft gemaakte afspraken over de kwaliteit van compressie hulpmiddelenzorg voor mensen die, op basis van een medische diagnose en/of medische indicatie, baat hebben bij compressie hulpmiddelenzorg, inclusief kinderen


Doelstelling

Na het volgend van deze cursus ben je zelfverzekerder en beter uitgerust in het aanmeten en leveren van TEK.  Je hebt kennis gemaakt met verschillende fabrikanten en diens producten. 

De volgende onderwerpen komen aan bod: 


  • anamnese en zorgplan mbt TEK vanuit module compressiehulpmiddelenzorg
  • welke soort TEK horen er bij welke medische indicatie
  • informeren, instrueren, adviseren en declareren
  • interpreteren van confectie maattabellen
  • praktijk oefenen in aanmeten arm en beenkousen, teenkappen en handschoenen 


De verhouding theorie en praktijk is 20/80

Kosten: €100,- BTW-vrij 

inclusief drinken en versnapering, lunch, goodybag en studiemap. 


E-mailen
Bellen
Info