School of Skills

scholingen voor zorgprofessionals © Innovatieve therapie: Tissue Tension Release TTR © |  DEEL II

(Percussive therapy in combinatie met Rockfloss, Rocktape en Blades)

 datum:    

  • woensdag 19 april 2023 van 13:30-21:00

 


Doelgroep: Huidtherapeuten

minimaal aantal deelnemers: 6

maximaal aantal deelnemers: 10

Certificaat met studiepunten en 'bewijs van deelneming' 

Docent: Katinka Rutjens en Birgit Schmitz 

Zelfstudie: 0 uren

Instapniveau: masterclass voor ervaren oedeem therapeuten 

Kosten: €215,- BTW VRIJ

locatie:  School of Skills; Louis Eijssenweg 3; 6049 CD Herten 

in-company is ook mogelijk. klik hier voor de opties (minimaal 6, maximaal 10 deelnemers)

Docent: Katinka Rutjens en Birgit Schmitz 

--------------------------------------------

Beschrijving

Innovatie in de behandeling van oedeem is naar onze mening goed en ook wenselijk. Je wil graag je oedeem therapeutische interventies uitbreiden en niet beperkt blijven door dat wat er gangbaar is in de huidige markt . Over percussietherapie is nog weinig wetenschappelijke informatie te vinden, maar dat laat ons niet tegenhouden om jou al in contact te brengen met deze specifieke oedeem therapeutische interventie. De ontwikkeling van de percussie therapie bij oedeem is in 2017 tot stand gekomen. Vanaf dat moment is Birgit hiermee intensief aan de slag gegaan en heeft fantastische resultaten behaald. We zijn van mening dat we samen deze ontwikkeling moeten voortzetten in het belang van onze patiënten. In 2019 is Birgit naar Budapest geweest voor het concept Rocktape. Daar heeft Birgit met veel nieuwe tools gewerkt zoals: Rocktape, Rockpods, Rockfloss en Blades. De tools die we gebruiken kunnen veelzijdig ingezet worden. D.m.v. echografie laten we de effecten zien van de Theragun en de Rockfloss, Rocktape en Blades  op de verschillende  weefsels. Voor velen is dit de bevestiging dat de invloed van de Theragun en Rockfloss, Rocktape en Blades op de weefselstructuren voor onze patiëntengroep heel positief kunnen zijn.

Doelstelling

Na deze scholing heb je voldoende informatie en praktische vaardigheden verworven om deze innovatieve therapie toe te kunnen passen bij  jouw patiënten doelgroep.  Behandeling op maat kan nog effectiever ingezet worden.

Activiteiten

Tijdens de cursus leer je theorie en praktijk samen te bundelen. met behulp van echografie laten we zien wat in de verschillende weefsels teweeg wordt gebracht. Aan de hand van praktische voorbeelden geven we inzicht hoe je vaardigheden kunt toepassen. 

  • Evaluatie Theragun® en Rockpods
  • Dermo Neuro Modulation 
  • Casusbespreking  
  • Welk effect heeft  Rockfloss, Rocktape en Blades  i.c.m. Theragun® op het weefsel. D.m.v. echografie brengen we de effecten in beeld.
  • Hoe hanteer je de Percussive devices i.c.m. Rockfloss, Rocktape en Blades op de diverse patienten
  • Mogelijkheid tot inbrengen casussen

Materiaal

Alle benodigde materialen wordt aangeboden door School of Skills. Door ‘out of the box’ te denken en te acteren kom je er achter dat je veel meer voor je patiënt / cliënt kunt betekenen dan dat je dacht. Dit is niet alleen voor je patiënt prettig maar ook voor jou als zorgprofessional heeft dit een enorme meerwaarde (denk hierbij aan therapietrouw bevorderend, snellere oedeemreductie en nog meer tevreden patiënten).

Kosten: €215,- BTW VRIJ

inclusief lunch, drinken, versnapering en studiemap. 


Ik wil me graag inschrijven voor deze cursus


E-mailen
Bellen
Info