School of Skills

scholingen voor zorgprofessionals School of Skills faciliteert:

© FG-MLD 'Fill' & 'Flush' opleiding najaar '22
(Chronische Oedeemzorg anno nu)

Datum en tijd: 

5-daagse training met onderstaande data:

Online: 

  • 5 september 2022        10.00 – 15.00  uur (halve dag)
  • 12 september 2022      10.00 – 15.00  uur (halve dag)

Op locatie:

  • 16 september 2022           9.00 – 18.00 uur
  • 17 september 2022           9.00 – 18.00 uur
  • 18 september 2022           9.00 – 18.00 uur
  • 8 oktober 2022        9.00 – 17.30 uur (praktijkexamen)


Zelfstudie: totaal 30 uur

Instapniveau: Masterclass


Deze opleiding wordt gegeven door de Lymphoedema Training Academy Nederland (LTA:NL)

Doelgroep: Huidtherapeuten

Accreditatie: ADAP 54 punten 

minimaal 8 maximaal 16 deelnemers

Voor inschrijving verwijzen we je hier door naar de officiële website van de LTA:NL 

https://www.lta-nl.com

Docent: Jane Wigg, Katinka Rutjens en Birgit Schmitz 

Locatie: Broekstraat 27a, 6085 EM Horn (Limburg)
(bij groepen groter dan 10 wordt uitgeweken naar een andere locatie in de buurt)

Op speciaal verzoek is deze opleiding ook in-company te volgen. Voorwaarde is dat er minimaal 8 inschrijvers zijn en er een ruimte is waar maximaal 16 deelnemers kunnen plaatsnemen achter tafels en dat er ruimte is voor maximaal 8 behandelbanken.  Voordeel hiervan is dat je bijna geen reiskosten en overnachtings kosten hebt De kosten voor lunch, drinken, versnaperingen en eventuele huur van de ruimte zijn dan voor jou. 

-----------------

Inhoud
FG-MLD staat voor: fluoroscopy guided - manual lymphatic drainage maar FG-MLD is meer dan MLD. Het accent ligt op het totaalconcept van chronische oedeemzorg.

Betere oedeemzorg beloofd nóg meer tevreden en nóg beter behandelde patiënten. Niet alleen door de aangeleerde nieuwe MLD techniek maar vooral doordat het complete oedeem behandeltraject een nieuwe boost krijgt. Van anamnese naar individueel behandelplan naar zelfmanagement en van reductie naar consolidatie en alles ertussen in.  Alles vanuit wetenschappelijk oogpunt! Dat is chronische oedeemzorg anno nu!

De 5-daagse FG-MLD training wordt aangeboden door de Lymphoedema Training Academy Nederland (LTA:NL, www.lta-nl.com) in samenwerking met Jane Wigg, Katinka Rutjens en Jean Paul Belgrado.
De Lymphoedema Training Academy UK verzorgd de volledige wetenschappelijke inhoud van de training. Jane Wigg heeft al meer dan 24 jaar ervaring in het werken met lymfoedeempatiënten. Als directeur van de MLD-opleiding volgens “Leduc” en als klinisch onderzoeker heeft ze in de wereld van het lymfoedeem haar sporen ruimschoots achtergelaten. In nauwe samenwerking met Jean Paul Belgrado  heeft ze de FG-MLD opleiding groots op de kaart gezet in Groot Brittannië.

In onder meer India, Zuid-Afrika, China, Gibraltar, Australië en Singapore worden therapeuten opgeleid tot ‘Fill&Flush’ FG-MLD therapeut. Jean Paul Belgrado is een fenomeen met meer dan 30 jaar ervaring op lymfoedeemgebied en een naam op het gebied van onderzoek en innovatie. Naast fysiotherapeut en ‘professor' aan de vrije universiteit van Brussel werkt hij in verschillende klinieken waaronder ook het universiteitsziekenhuis van Brussel en in de kliniek van Liesbeth Vandermeeren te Zavetem België. JP Belgrado en dr. Liesbeth Vandermeeren hebben vele onderzoeken op hun naam staan op het onderzoeksveld 'lymfoedeem'.

Tijdens deze 5-daagse training word je naast alle nieuwe inzichten op fysiologisch en pathologisch gebied o.m. getraind in de nieuwe MLD techniek: ‘Fill&Flush’ met behulp van fluoroscopy. Wetenschappelijk onderbouwing in chronische oedeemzorg! Met de slogan van Jane: “it’s MLD and oedema care at it's best”. De training wordt op dit moment over de gehele wereld gegeven, in Nederland zijn er ieder jaar twee mogelijkheden.

Hoofddoelen en eindtermen
Aan het einde van deze training bezit je over een grondige kennis van de anatomie, pathologie en fysiologie van het lymfestelsel, waarna je onderzoek en theorie van de ‘Fill&flush’ techniek begrijpt. Als student zal je op onderzoek en op feiten gebaseerde geïndividualiseerde behandelingsprogramma’s kunnen opstellen en toepassen. Je beheerst de MLD ‘Fill&Flush’ techniek en kunt deze toepassen in de praktijk. 

Je weet wat lymphofluoroscopy is en hoe dit wordt toegepast. Tijdens de training wordt er ook met behulp van lymphofluoroscopy gekeken of je de aangeleerde handgrepen juist kunt toepassen. Dat dit een zeer waardevolle surplus is aan de opleiding behoeft verder geen uitleg. 

Je begrijpt en beheerst verschillende andere interventies die toegepast worden in de chronische oedeemzorg, zoals compressie en verschillende apparatuur. Naast het uitoefenen van MLD bij je patiënt zal er ook aandacht worden besteed aan het SLD (Self- of Simple Lymphatic Drainage), principe, waardoor je in staat bent je patiënt hierin te onderwijzen en te begeleiden. 

De training is bedoeld voor afgestuurde huidtherapeuten die zich verder willen ontwikkelen in dit vakgebied. Maximaal 16 deelnemers kunnen zich voor deze training inschrijven. De training wordt gegeven in het Engels. (Een Nederlandstalige docent en trainer zullen de gehele training aanwezig zijn om eventueel te vertalen daar waar nodig is). 


Locatie: Broekstraat 27a, 6085 EM Horn (Limburg)
(bij groepen groter dan 10 wordt uitgeweken naar een andere locatie in de buurt)
Catering: Onbeperkt gebruik van koffie, thee en mineraalwater, heerlijke lunch en lekkernijen als versnapering  
Docent/trainer: o.a. Jane Wigg, Birgit Schmitz en  Katinka Rutjens
Kosten deelname: 
€1815,- (incl. 21% BTW) Bedrag is inclusief lesmateriaal, eten en drinken, certificaat, theorie en praktijkexamen)


Let op: Inschrijven voor de training FG-MLD wil zeggen dat je op alle data aanwezig bent. Bij afwezigheid op één van de gekozen data kan er geen officieel certificaat worden uitgereikt

Meer informatie: Voor meer informatie klik op deze link, voor artikelen en publicaties klik hier.

E-mailen
Bellen
Info