School of Skills

scholingen voor zorgprofessionals OPFRISCURSUS FLEBOLOGIE©

Graag dit webinar op een door jou uitgekozen tijdstip volgen? Dat kan! Mooi thema voor een personeels-activiteit. Bij een minimale aantal van 6 geïnteresseerde is dit webinar al te boeken (3 uur) 


WEBINAR

Data: 

9 januari 2023 / 18:00-21:00 uur

29 juni 2023 / 18:00-21:00 uur

10 oktober 2023 / 18:00-21:00 uur

Docent: Katinka Rutjens 

Zelfstudie: 0 uren

Instapniveau: basis

Kosten webinar: €60,- BTW-vrij

Doelgroep: Compressietherapeuten

minimaal aantal deelnemers: 6

maximaal aantal deelnemers: 30

ook als in-company aan te vragen 

Accreditatie: CvC 2,5 punten / Kabiz 3 punten

ik meld me aan voor het webinar flebologie


-----------------------------------------------------------

Beschrijving

Flebologie is de leer van de ziekten van de aderen. Het Griekse woord ‘phlebos’ refereert hieraan en betekent ‘vat’.  Flebologie is een onderdeel van het medisch specialisme dat zich bezighoudt met diagnostiek en behandeling van spataderen, oedeem, ulcus cruris en dermatologische aandoeningen van het been, voortkomend uit een niet goed functionerend aderlijk (veneus) systeem. 

copyright, verboden te downloadencopyright, verboden te downloaden

Deze korte online scholing is voor iedereen die wil worden bijgepraat over de basisprincipes van het veneuze deel van het circulatiesysteem (de afvoer), de ziektebeelden/indicaties die horen bij het tekortschieten of falen van dit systeem maar ook voor iedereen waarbij het lang geleden is dat ze de basistheorie hierachter op school hebben geleerd en graag weer wat opgefrist willen worden.


copyright, verboden te downloadencopyright, verboden te downloaden


Je wordt op de hoogte gebracht van verschillende mogelijke interventies, waaronder operatietechnieken en therapeutische behandelingen (hier wordt inhoudelijk tijdens deze basisscholing niet te diep op in gegaan. Als je nog meer over wil weten over verschillende operaties en interventies dan is er de gevorderde scholing flebologie). 


Door middel van casussen waarin verschillende flebologische indicaties en diagnoses worden getoond krijg je nog beter inzicht waar verschillende uitingsvormen vandaan komen. 

Doelstelling

Aan het einde ken je de theoretische basisprincipes van de flebologie en herken je de symptomen en signalen die gepaard gaan met het tekortschieten van de veneuze circulatie. Je kunt beter beredeneren waarom er verschillende klachten en uitingsvormen zijn waar mensen mee te maken kunnen krijgen als de aderfunctie tekortschiet. 

Kosten webinar: €60,- BTW-vrij

programma overzicht

Accreditatie 

CvC 2,5 punten (nadat je de toets voldoende hebt afgerond) 

Kabiz: 3 punten E-mailen
Bellen
Info